Izzadás nélkül sokkal lassabb a fogyás és a méregtelenítés!


Szervezetünk egy csodás szerkezet. Annak érdekében, hogy megvédje saját magát, és biztosítsa egészségét, a káros savakat és méreganyagokat testzsírba burkolja, hogy azok ne akadályozhassák normál működését. Vagyis, testzsírunk tele van káros savakkal és méreganyagokkal.

Méreganyagok => A szervezet testzsírba burkolva tartja távol a mérgeket Fogyás = Méregtelenítés => A savak és mérgek a zsírral együtt távoznak.


Az izzadás szerepe – A méregtelenítés felgyorsítása

Az izzadás az egyik legfontosabb módja annak, ahogy megszabadulhatunk a felgyülemlett savaktól és méreganyagoktól. Az izzadás hatására beindul a nyirokrendszer, melynek fő feladata, hogy kiválassza a test folyadékaiból és szöveteiből a káros anyagokat, majd azokat a bőrön át kijuttassa a szervezetből.

Izzadás => Nyirokrendszer beindítása => Intenzív méregtelenítés Méreganyagok távozása => Zsír távozása => Fogyás


Amikor valaki rááll egy intenzívebb méregtelenítésre vagy fogyókúrára, fontos, hogy napi szinten biztosítsa szervezete számára a méreganyagok távozását. Ezt pedig legkönnyebben izzadással lehet megtenni. Az izzadás jótékony hatását kétféle módon lehet elérni:

1. Testmozgás végzése – Aktív izzadás

A testmozgásnak számos módja és formája van, mindenki ki tudja választani azt, amelyiket a legszívesebben csinálja. De fontos, hogy bármit is csinálj, érd el az izzadási intenzitást, hogy ezzel is segítsd és gyorsítsd szervezeted méregtelenítését!

2. Infraszaunázás – Passzív izzadás

Az infraszauna (Alpha Spa) egy csodás eszköz arra, hogy mozgás nélkül izzadhassunk és tisztuljunk! Az infraszaunázás beindítja a nyirokrendszert, javítja a vérkeringést és felgyorsítja az anyagcserét. E mellett az infraszaunázás normalizálja a vérnyomást, csökkenti az izomlázat és a reumatikus fájdalmakat, valamint szebbé, bársonyosabbá teszi a bőrt.

Mozgás vagy infraszauna? Noha a méregtelenítést tekintve mind a testmozgás, mind az infraszaunázás eléri célját, fogyás és alakformálás szempontból az infraszaunázás nem helyettesíti a testmozgást!


Fogyás – Méregtelenítés – Izzadás – Hogyan csináld helyesen?

Ha elhatározod, hogy kicsit intenzívebben ráállsz a méregtelenítésre és így a fogyásra, akkor az alábbi lépéseket ajánljuk:

  1. Igyál naponta legalább 3-4 liter folyadékot!
  2. Figyelj az étkezésedre; csökkentsd a mennyiséget, és növeld a minőséget!
  3. Végezz hetente legalább 3-szor testmozgást (izzadásig)!
  4. Izzadj infraszaunában hetente legalább 3 alkalommal minimum 30 percet!
  5. Sokszorozd meg a mozgás zsírégető hatását!

A méregtelenítés tünetei – Mire ügyelj!

A méregtelenítés, így a fogyás és zsírégetés elkerülhetetlen folyománya, hogy a testzsírban tárolt savak és méreganyagok – végső távozásuk előtt – átmenetileg kellemetlen méregtelenítési tüneteket okozhatnak.

Szervezetünk az alábbi módokon próbál megszabadulni a méreganyagoktól:

  • szájon át – méregtelenítési tünet: rossz lehelet;
  • bőrön keresztül – méregtelenítési tünet: kiütések, bőrproblémák;
  • bélrendszeren át – méregtelenítési tünet: csípős széklet, hasmenés vagy székrekedés;
  • vizelettel – méregtelenítési tünet: csípős vizelet;
  • (nőknél) vaginán át – méregtelenítési tünet: hüvelyviszketés.

A méregtelenítés tünetei lehetnek még: fáradtság, szédülés, fejfájás, izomfájdalom, allergiás tünetek stb. Fontos! A méregtelenítési tünetek megjelenése jó jel! Azt jelzi, hogy beindult a méregtelenítés, és a szervezeted – végre – megszabadul a káros anyagoktól. Ilyenkor ne hagyd abba a programot, ne változtass semmit, csak csináld tovább, amit eddig elkezdtél!

A méregtelenítés tüneteit csökkentheted még több folyadék fogyasztásával és még intenzívebb izzadással. A folyadék fogyasztást itt tényleg komolyan kell venni! Csakis elegendő folyadékkal (tiszta víz, gyógyteák) lehet kimosni a szervezetből a káros anyagokat, hogy azok többé ne okozhassanak testi kellemetlenségeket.